Ahir vaig assistir a la conversa de la SCP al Silenus dirigida per Martí Teixidó i Pere Marquès i era el meu primer contacte amb l'associació. Em pregunto si hi ha mestres joves capaços d'agafar el r…

Ahir vaig assistir a la conversa de la SCP al Silenus dirigida per Martí Teixidó i Pere Marquès i era el meu primer contacte amb l'associació. Em pregunto si hi ha mestres joves capaços d'agafar el relleu de la vella escola de professors amb dignitat suficient.

Jo fa uns anys que estic apartat de la docència, però la meva dona m'explica que algunes incorporacions recents que ha conegut són un pèl preocupants. Em pregunto si la formació inicial que oferim està al nivell de les perspectives creades durant la República. Si fos bona crec que els ministres no podrien malmetre gaire cosa.

Es va esmentar alguns problemes que li han sortit a l'escola amb la democràcia (o durant la democràcia). Crec que per pudor no es va dir "burocràcia", que és un dels perills de la democràcia. Penso que l'ensenyament se'ns ha burocratitzat no solament als despatxos sinó també a les aules.

Voldria matitzar alguna cosa que vaig dir. No vull carregar contra el llibre de text, en general. Crec que és un objecte útil en determinats contextos com assignatures tècniques i ensenyaments opcionals (en el batxiller potser ja el trobo justificat). Només em sembla altament inadequat en l'ensenyament obligatori, quan encara s'han de fomentar vocacions. Si en aquest estadi es necessita un llibre de text per consultar, crec que l'avaluació no s'està enfocant bé. Però és només una opinió.

Només un gran agraïment perquè m'admetessin en el seu cercle. Portava massa temps sense parlar amb ningú.

Views: 4

Comment

You need to be a member of Societat Catalana de Pedagogia to add comments!

Join Societat Catalana de Pedagogia

Forum

La ciència dels electrodomèstics

Started by Future Learning (UB) in Títol exemple Mar 4, 2015.

CONSULTES SOBRE EL PILOTATGE DE LA PROVA DE COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA - Termòmetre Lingüístic - 2 Replies

Started by Carme Rider Serra in Títol exemple. Last reply by Carme Rider Serra May 21, 2014.

Events

Groups

© 2017   Created by Pere Marquès Graells.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service