Declaració amb relació a l’ofensiva política contra l’ús de la llengua catalana per part dels organismes del Regne d’Espanya.

 

La Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, ha fet pública una declaració amb relació a «l’ofensiva política contra l’ús de la llengua catalana per part dels organismes del Regne d’Espanya», en què insta la comunitat científica internacional que demani a la UNESCO i al Consell d’Europa que «investiguin i, en el seu cas, condemnin formalment les polítiques que busquen de forma expressa i ostensible perjudicar la llengua catalana». El president de la SOCS, Joan Pujolar,  ha enviat aquesta declaració a títol informatiu a societats científiques i revistes internacionals amb el prec que li donin difusió.

 

Donant suport a aquesta declaració, el president de la Societat Catalana de Pedagogia, s´ha adreçat als socis amb la següent comunicació:

Benvolgut, benvolguda,

La Societat Catalana de Pedagogia estem compromesos en la defensa de l'ensenyament de la llengua catalana a l'escola per a tots els ciutadans com a garantia de cohesió social.
Ho vàrem fonamentar abastament en la
Declaració de la Societat Catalana de Pedagogia (SCP),filial de l’Institut d’Estudis Catalans, en relació amb les bases científiques, pedagògiques i socials de l’escola catalana i la immersió lingüística del  5 d'octubre de 2011


http://blogs.iec.cat/scp/wp-content/uploads/sites/13/2012/06/Declar... 

Passats dos anys, segueix l'ofensiva contra el model lingüístic de de Catalunya. Ara la Societat Catalana de Sociolingüística emprèn una acció més en la mateixa direcció a la qual donem suport i us convidem a afegir-vos.


Martí Teixidó i Planas
Societat Catalana de Pedagogia
president

ARXIU ADJUNT : Declaració amb relació a l’ofensiva política contra l’ús de la llengua catalana per part dels organismes del Regne d’Espanya.ENG-CAT.pdf

Views: 12

Comment

You need to be a member of Societat Catalana de Pedagogia to add comments!

Join Societat Catalana de Pedagogia

Forum

La ciència dels electrodomèstics

Started by Future Learning (UB) in Títol exemple Mar 4, 2015.

CONSULTES SOBRE EL PILOTATGE DE LA PROVA DE COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA - Termòmetre Lingüístic - 2 Replies

Started by Carme Rider Serra in Títol exemple. Last reply by Carme Rider Serra May 21, 2014.

Events

Groups

© 2017   Created by Pere Marquès Graells.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service