INNOVACIÓ EDUCATIVA I SISTEMA PEDAGÒGIC A L’ESCOLA

Debat participatiu per actualitzar l’escola

Data: 5 d’octubre de 2016
Hora: 17:30h
Lloc: Sala Prat de la Riba – Institut d’Estudis Catalans

Vegeu i descarregueu-vos el programa de l’acte

INSCRIPCIÓ OBERTA I GRATUÏTA A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 

Formulari d’inscripció

(atès que les places són limitades, s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció)

Innovació educativa. Ha esdevingut avui un corrent educatiu present entre professionals docents, també entre associacions de mares-pares i present als mitjans de comunicació. La Societat Catalana de Pedagogia, atents a les necessitats educatives i als assumptes d’actualitat, proposem una trobada de diàleg guiat per una perspectiva científica d’anàlisi que podrem analitzar des de sis nuclis de debat que suggerim. I veiem com coincideix amb corrents educatius que s’han anat succeïnt: Progressive Education (1897), Escola Moderna (1906), Escola Activa (1912), Aprendre a ser (Unesco 1972), Effective Schools (Edmons 1979 i Mortimore 1988), Qualitat de l’educació (Unicef 2000). Diferents perspectives.

Els sis debats focalitzats han de permetre als diferents grups, xarxes o institucions que impulsen la innovació educativa contrastar les seves iniciatives i experiències. Seran uns diàlegs dinamitzats a partir d’algunes qüestions obertes.

UNES INSTITUCIONS  heu estat convidades a participar des de la mesa amb l’encàrrec de fer  la contribució inicial.

ALTRES INSTITUCIONS  heu estat convidades a participar des del debat amb l’encàrrec de complementar, contraposar, debatre…

En definitiva, es tracta d’aplegar els diferents sectors i institucions a un diàleg  participatiu per fer el servei de vertebrar un debat professional i científic comú que apunti el nucli de la qüestió sens perjudici de la diversitat de camins.

Un debat més afinat que els debats públics als mitjans de comunicació on tothom hi pot dir la seva. Justament perquè aquest debat és públic, tenim el deure de contribuir-hi per responsabilitat científica, professional i social.

INVITACIÓ A LECTURES PRÈVIES

La Societat Catalana de Pedagogia ha aportat documents que recullen propostes fonamentades que puguin contribuir a millorar l’escola. Es suggereix una lectura prèvia  per poder aprofundir en els debats presencials.

 

  • El patrimoni pedagògic, el sistema pedagògic, l’autonomia del centres i equips de mestres. Centres amb estatut de patronat que puguin definir perfils professionals propis i seleccionar personal.

Publicacions IEC- Contribució de la SCP al Pacte Nacional de l’Educ...

  • L’educació de qualitat depèn de l’escola i dels valors i aspiracions dominants de la societat. Política d’educació, comunicació i cultura integrada. Diversificar les formes d’aprenentatge i coneixement. Globalització a educació primària i interdisciplinarietat a educació secundària. Garantir la direcció pedagògica professional del centre. Educar la dimensió religiosa de tots sense bases doctrinals.

Pedagogia i participació. Per a una educació de qualitat amb el deb...

  • Principis científics, finalitats filosòfiques, sistema escolar i sistema educatiu (ciutat educadora). Institució de cultura i xarxes escolars d’orientació comú, pacte social, professió docent col·legial, Consell General de Pedagogia.

 Instituïm l’educació, ponència dins les Qüestions d’Estat de 2013 o...

Acte organitzat per la Societat Catalana de Pedagogia

566_LogoSCPVermell-851

Views: 32

Comment

You need to be a member of Societat Catalana de Pedagogia to add comments!

Join Societat Catalana de Pedagogia

Forum

La ciència dels electrodomèstics

Started by Future Learning (UB) in Títol exemple Mar 4, 2015.

CONSULTES SOBRE EL PILOTATGE DE LA PROVA DE COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA - Termòmetre Lingüístic - 2 Replies

Started by Carme Rider Serra in Títol exemple. Last reply by Carme Rider Serra May 21, 2014.

Events

Groups

© 2017   Created by Pere Marquès Graells.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service