L'autor d'aquest post, premiat -i honorat- pel Col·legi Oficial de Pedagogs de Catalunya

El passat 14 de juny, vaig tenir l'honor de rebre la menció especial en el VI premi d'assaig pedagògic Frederic Company i Franquesa, convocat pel Col·legi Oficial de Pedagogs de Catalunya (COPEC). Em ve molt de gust compartir-ho amb tots vosaltres, principalment per fer palès el meu agraïment a tots aquells que, a través de converses i canvis d'impressions, m'han ajudat a refermar -o rebutjar- algun dels plantejaments pedagògics i professionals del meu escrit guardonat.

Haig de donar les gràcies a tantes... a tants... Però molt especialment les  haig de donar al meu alumnat que, al llarg de gairebé quaranta anys de professió, han fet de mi el que sóc: un pedagog orgullós de ser-ho i enamorat de la seva professió.

Trobareu tota la informació i el treball (si us ve de gust consultar-ho) en aquest enllaç del COPEC: http://www.pedagogs.cat/reg.asp?id=1184&i=ca&gd=114.

Views: 39

Comment

You need to be a member of Societat Catalana de Pedagogia to add comments!

Join Societat Catalana de Pedagogia

Comment by Xavier Ureta i Buxeda on July 1, 2012 at 1:35pm

Moltes gràcies, Carme, pel teu amable i treballat comentari. Pel que veig coincidim plenament amb els plantejaments. A més, tu ho acabes de reblar amb una una sèrie de suggeriments i reflexions que arrodoneixen bona part del el meu propi pensament. Hi seguirem treballant!

Comment by Carme Rider Serra on July 1, 2012 at 12:25pm

Benvolgut Xavier.

Rep el meu reconeixement a la qualitat del teu treball així com la meva adhesió a les teves reflexions sobre els motius pels quals el pedagog  ha quedat apartat del nucli del disseny del projecte pedagògic de la institució escolar i la urgència de  propostes clares que tornin a situar al pedagog en el centre de l´acció educativa .

Jo mateixa he posat de manifest en diversos articles que la solidesa d´un sistema educatiu només pot venir de  la mà de les propostes pedagògiques ; però ja fa massa temps que els aspectes organitzatius, normatius i administratius, s´anteposen als pedagògics i no sembla que caminem en la línia de donar-hi la volta .

Em pregunto si  els equips de mestres donen suport al lideratge pedagògic o prefereixen recolzar  a un gestor que no els exigeix res i  a més, pot ser substituït en qualsevol moment .

I l´administració ? quin és el suport real que dóna a aquest tan enyorat referent pedagògic?  Potser caldria analitzar si a efectes pràctics, els directors escolars són avaluats en funció de la seva capacitat per dissenyar intervencions pedagògiques fonamentades científicament que contribueixin a la millora de les competències de l´alumnat del seu centre, o en realitat només són avaluats en funció de la satisfacció del professorat.

Felicitats per la teva aportació, sobretot perquè ens ha d´ajudar a portar a la pràctica el retorn de l´aspecte més fonamental que ha de regir la presa de decisions a les escoles : la pedagogia.

Comment by Xavier Ureta i Buxeda on June 23, 2012 at 8:37pm

Moltíssimes gràcies, Rosa. El teu comentari m'anima molt perquè el que dic a l'article és el nucli de la meva tesi doctoral, que espero defensar aviat. Bona revetlla!

Comment by Rosa Rodriguez Gascons on June 23, 2012 at 11:38am

L'assaig guardonat amb la menció especial del VI Premi d'Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa, de'n Xavier Ureta, és rigurós, estucturat i molt ben documentat, i posa de manifest la necessitat del pedagog com el professional indiscutible per dur a terme la tasca de direcció i coordinació pedagògica dels centres educatius. FELICITATS XACIER!! per aquest article que tan aporta a la pedagogia. R.Rodríguez, col·legiada 160 del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

Comment by Xavier Ureta i Buxeda on June 22, 2012 at 7:38pm

Moltes gràcies, Pere!

Comment by Pere Marquès Graells on June 22, 2012 at 6:43pm

Enhorabona Xavier !!

Felicitats pel teu treball premiat: "El pedagog, eix vertebrador de la tasca a l’escola",

Forum

La ciència dels electrodomèstics

Started by Future Learning (UB) in Títol exemple Mar 4, 2015.

CONSULTES SOBRE EL PILOTATGE DE LA PROVA DE COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA - Termòmetre Lingüístic - 2 Replies

Started by Carme Rider Serra in Títol exemple. Last reply by Carme Rider Serra May 21, 2014.

Events

Groups

© 2017   Created by Pere Marquès Graells.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service