SANGAKOO: crear i col.laborar a matemàtiques

Els alumnes inventen, comparteixen, comenten problemes amb SANGAKOO

Resultats de la recerca 2014-15: https://dl.dropboxusercontent.com/u/20875810/dim/revistaDIM32/docs/...

Les principals conclusions que podem extreure dels resultats de l’estudi i que constitueixen tot un aval per a la metodologia Sangakoo són les següents:

1. Sangakoo agrada als alumnes. Inicialment, el 69% dels alumnes diuen que els hi agraden les matemàtiques i a final de curs, al 91% dels alumnes que han utilitzat habitualment Sangakoo els agrada fer matemàtiques amb Sangakoo i el volen tornar a utilitzar el proper curs.

2. Els alumnes consideren que Sangakoo els ajuda. Al voltant del 75% dels que usen habitualment Sangakoo consideren que els ajuda a comprendre els conceptes i a recordar conceptes i fórmules, entendre millor els enunciats i resoldre millor els problemes.

3. Els professors destaquen múltiples avantatges pel seu alumnat: augment de motivació i participació, millora en la comprensió i realització dels problemes... i també en alguns casos en la creativitat, la col·laboració i l’autonomia.

4. Els alumnes als que els hi costen més les matemàtiques han millorat el  rendiment a la prova final de problemes PISA, especialment els que han fet un ús habitual de Sangakoo (1.5 punts de mitjana). Els alumnes que van bé o molt bé en matemàtiques han tret resultats similars als de la prova inicial.

Els resultats obtinguts amb l'estudi indiquen que per obtenir un millor impacte en el procés d'ensenyament-aprenentatge de l'alumnat és recomanable usar Sangakoo amb una freqüència mínima d'una hora setmanal, que és el que en l'estudi s'ha indicat com «Ús habitual».

Views: 1

Comment

You need to be a member of Societat Catalana de Pedagogia to add comments!

Join Societat Catalana de Pedagogia

Forum

La ciència dels electrodomèstics

Started by Future Learning (UB) in Títol exemple Mar 4, 2015.

CONSULTES SOBRE EL PILOTATGE DE LA PROVA DE COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA - Termòmetre Lingüístic - 2 Replies

Started by Carme Rider Serra in Títol exemple. Last reply by Carme Rider Serra May 21, 2014.

Events

Groups

© 2017   Created by Pere Marquès Graells.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service